Seniorbofællesskab

I udformningen af områdets sydlige bebyggelse har man haft særligt fokus på at opfylde seniorernes ønske om at leve og bo et sted, hvor samvær, nærhed og fællesskab er en naturlig del af hverdagen. Hjertet i denne bebyggelse er den overdækkede atriumgård. Den har stor betydning for livet og aktiviteterne i Grøndals Haves seniorbofællesskab. Her suppleres de grønne planter med en række fællesfaciliteter, som danner rammen om både socialt samvær og personlig fordybelse. Hele miljøet indbyder til at blive brugt og giver en fornemmelse af velvære og øget livskvalitet. Derudover fungerer atriumgården nærmest som en udvidelse af boligens opholdsrum. Overdækningens bærende konstruktion i træ giver varme og karakter.

Der etableres desuden orangeri, som også fungerer som fælleshus, hvor der indrettes køkken, værksted, toilet m.m. Da fælleshuset er opvarmet, kan det bruges hele året til samvær med beboerne eller til lidt større sammenkomster. Herudover opføres værksted, hvor handymænd- og kvinder kan udfolde deres kreative evner i hinandens selskab.

Boligerne i stueetagen får små haver under altanerne, skærmet af bevoksning. Forskydning af altaner giver dem en varieret facade og bedre lysforhold både ude og inde. Svalegange med enkelte udvidelser inviterer til at mødes og få sig en lille snak.

Materialebeskrivelse og lejlighedstyper – Se mere i prospektet.

Plads til privatliv
Boligerne er forsynet med enten egen privat terrasse eller altan, der giver mulighed for at trække sig lidt ind i sin egen private verden, når behovet for alenetid og fordybelse melder sig. Bebyggelsens udformning giver samtidig mulighed for, at beboerne kan ”se lidt efter hinanden” og skabe en fælles tryghedsfølelse.

Der tages hensyn til miljøet
Der er i valg af materialer lagt stor vægt på både bæredygtighed, og at bebyggelsen skal falde naturligt ind i det nuværende miljø.

Samarbejdspartnere